Palak paneer
Blogissa löytyy toinenkin palak paneer ohje. Tämä alla oleva on peräisin jokunen aika sitten käymältäni etäruokakurssilta, ja sen jälkeen tätä on tehty useasti. Unohtamatta lisukkeita: raita jogurttikastike, minttu-(korianteri)chutney sekä tomaatti-sipulicachumber.
Annos tuplattu, riittää 6-8 syöjälle.
Tarvitaan:
2 rkl öljyä tai gheetä paistamiseen
2 sipulia hienonnettuna
2 sipulia hienonnettuna
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 dl maustamatonta (esim. turkkilaista) jogurttia
800 g paseerattua tomaattia
2 tl kurkumaa
N. 4 cm pala inkivääriä hienonnettuna tai raastettuna
2 tl juustokuminaa (jauhettua)
N. 10 vihreää kokonaista kardemummaa (tai mustia kardemummansiemeniä)
1-2 laakerinlehteä
2 tl garam masalaa
1½-2 tl suolaa
3 tl jauhettua korianteria
1 kanelitanko
chilijauhetta (maun mukaan, riippuu tulisuudesta)
mustapippuria
1½ dl vettä
300 g pakastepinaattia
2 dl kermaa
450 g (2 rasiaa) paneer juustoa tai kotijuustoa
Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä pannulla. Kaada sipulit jogurtin joukkoon, sekoita ja anna marinoitua.
Keitä pannulla paseerattua tomaattia ja kurkumaa viitisen minuuttia. Lisää pannulle inkivääri sekä mausteet ja keitä noin viisi minuuttia.
Lisää pannulle jogurtti-sipuliseos ja vesi, anna kiehua noin 15 minuuttia.
Lisää pinaatti ja keitä vielä 15 minuuttia.
Lisää lopuksi kerma ja kuutioitu juusto, kuumenna.
Tarkista maku.
Tarjolle keitetyn basmatiriisin ja haluamiesi lisukkeiden kera.
Kommentit
Lähetä kommentti