Teriyaki-naudanlihawokki

 

Nopea ja helppo, mutta ennen kaikkea maistuva teriyakiwokki. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.


Teriyakiwok


Määrästä riittää kuudelle:

N. 800 g naudan flank steak, ulkofile, tms.
N. litran verran kasviksia, esim. parsakaali, paprika, porkkana
Suolaa ja pippuria
3 rkl (rypsi)öljyä paistamiseen
Koristeluun kevätsipulia ja/tai seesaminsiemeniä

Kastike:
1 dl soijakastiketta
2 dl vettä
1 dl fariini- tai muuta ruskeaa sokeria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1,5 rkl hunajaa
1,5 tl seesamiöljyä
2 rkl Maizenaa + 2 rkl vettä

Tee ensin kastike:

Sekoita kasarissa soija, vesi, sokeri, valkosipuli, inkivääri, hunaja ja seesamiöljy kasarissa. Kuumenna kiehuvaksi ja hämmennä samalla kunnes sokeri on sulanut. 
Sekoita Maizena vesitilkkaan ja lisää kastikkeen joukkoon koko ajan hämmentäen. Keitä pari minuuttia kunnes kastike sakenee. Laita sivuun odottamaan.

Huuhtele ja pilko kasvikset: parsakaali nupuiksi, porkkanat ja paprika suikaleiksi. Suikaloi liha.

Kuumenna wokkipannussa 1 rkl öljyä. Lisää pannulle kasvikset ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista viitisen minuuttia kunnes vihannekset pehmenevät.
Lisää pannulle 3 ruokalusikallista vettä ja keitä, kunnes kaikki vesi on haihtunut. Siirrä kasvikset lautaselle.

Pyyhi pannu ja ruskista suikaloidut lihat useassa erässä, 2-3 minuuttia per erä. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä lautaselle odottamaan kasvisten kanssa.
Lisää viimeisen erän ruskistuttua odottamassa olevat kasvikset ja liha sekä kastike takaisin pannulle. Sekoita hyvin ja keitä pari-kolme minuuttia. 
Koristeeksi halutessa seesaminsiemeniä ja/tai hienonnettua kevätsipulia.


Härkäwokki





Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat