Palak paneer

Intialainen kasvisruoka, juustoa ja pinaattia. Ohjeita löytyy monenlaisia, alla miten minä sen tein. Käytin 250 g juustoa mutta sitä olisi voinut olla hieman enemmänkin. Tuoreen pinaatin sijaan voi käyttää pakastepinaattia, jolloin ei tarvita monitoimikonetta.


Palak paneer


Tarvitaan:

N. 500g pinaattia
Keittämiseen pari litraa vettä

250g kotijuustoa
paistamiseen öljyä

1 cm inkivääriä
6-7 valkosipulinkynttä
2 vihreää chiliä
1 tl juustokuminaa
öljyä
1 sipuli
2 pientä tomaattia
mustapippuria
ripaus sokeria
1 tl suolaa
½ tl garam masalaa
½-1 dl kuohukermaa







Huuhdo pinaatti. Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi ja ryöppää pinaatteja 3 minuutin ajan. Kaada pinaatit lävikköön ja huuhtele reilulla kylmällä vedellä.






Kuori ja paloittele inkivääri ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja paloittele. Hienonna pinaatti, inkivääri, valkosipuli ja chilit monitoimikoneessa tahnaksi.









Kuutioi juusto ja ruskista halutessasi pikaisesti pannulla.

Kuullota juustokuminaa öljyssä. Lisää pannulle pilkottu sipuli ja kuutioidut tomaatit ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää jauhettu pinaatti. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla ja anna kiehua alhaisella lämmöllä viitisen minuuttia. Lisää vähän vettä, jos tarpeen.

Lisää pannulle kerma ja garam masala ja sekoita hyvin. Sekoita joukkoon juustokuutiot.

Tarjoa riisin ja naanleivän kanssa.




Kommentit

Suositut tekstit