Helppo jauhelihamureke



Helppo ja hyvä! Tästä lihamurekkeesta riittää 8-10 hengelle.





1 kg sika-nautajauhelihaa

400 g kermaviiliä (osan voi korvata esim. ranskankermalla tai smetanalla)
TAI
3 dl maitoa/kermaa

3 kananmunaa
1,5 dl korppujauhoja
2 lihaliemikuutiota
2-3 sipulia

Sekoita kermaviili tai maito, korppujauhot ja kananmunat. Murentele lihaliemikuutiot joukkoon. Anna turvota kymmenisen minuuttia.

Kuori ja leikkaa sipulit 'puolirenkaiksi'. Kuullota sipulia paistinpannulla rasvassa 5-10 minuuttia.

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi (älä vaivaa liikaa), ja muotoile mureke uunivuokaan.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, murekkeen koosta riippuen.

Samaan vuokaan voi asetella kypsymään halkaistuja perunoita tai perunalohkoja. 
Sivele perunat öljyllä ja mausta suolalla ja pippurillla.
Samalla voi uunissa kypsyttää myös vaikkapa porkkanaa ja muita juureksia.





Kommentit

Suositut tekstit