Karniyarik eli täytetyt munakoisot

 Makumatkailu jatkuu Turkissa, josta kokkasimme jauhelihalla täytettyjä munakoisoja kera tomaattisalaatin ja jogurtti-kurkkulisukkeen.

Kaikkien näiden ohjeet löytyvät unicornsinthekitchen.com-sivustolta.


karniyarik

Neljälle tarvitaan:

4 munakoisoa
1 suurehko sipuli hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g naudan vähärasvaista jauhelihaa
1 vihreä paprika kuutioituna
1 pihvitomaatti kuutioituna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
mustapippuria
Paistamiseen öljyä

Kastike:
4 rkl tomaatipyreetä
2½ dl kiehuvaa vettä

Leikkaa munakoisoihin pitkittäin viilto varoen halkaisemasta niitä.
Sekoita isossa kulhossa kylmään veteen 1 tl suolaa ja liota munakoisoja n. 30 minuuttia.

Kuumenna pannulla pari ruokalusikallista öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää pannulle valkosipuli ja kuullota hetki.

Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Sekoita joukkoon paprika ja tomaatti ja hauduta muutaman minuutin ajan sekoitellen. 

Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla.

Poista munakoisot suolavedestä, purista kuivemmaksi ja kuivaa talouspaperilla.

Laita uuni lämpenemään 175-asteiseksi.

Kuumenna pannulla ½ dl öljyä ja ruskista munakoisoja joka puolelta kunnes ne pehmenevät.

Laita munakoisot uunivuokaan ja täytä jauhelihaseoksella. Sekoita 4 rkl tomaattipyreetä kiehuvaan veteen ja kaada vuokaan munakoisojen päälle. Paista uunissa puolisen tuntia.

Tarjoile esimerkiksi turkkilaisen tomaattisalaatin ja cacikin eli jogurtti-kurkkulisukkeen kanssa. Lisäksi sopisi hyvin esimerkiksi riisi.










Kommentit

Suositut tekstit