Aasialaisittain maustettua ankkaa


Olen aikanaan napannut tästä Glorian ruoka&viini -lehdessä olleesta reseptistä kuvan talteen, lienee ilmestynyt 2018. Aika kirjoittaa ohje muistiin.



ankanrinta


Aasialaisittain maustettuun ankkaan neljälle tarvitaan:

2 ankanrintaa
1 rkl viismaustetta
½ tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Kastike:
2 valkosipulinkynttä
n. 3 cm:n pala inkivääriä
4 rkl hoisinkastiketta
2 rkl hunajaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl srirachakastiketta
1 tl soijaa

 Tarjoile seesamikurkkujen  ja paistetun paksoin kanssa. Keitä lisäksi jasmiiniriisiä.

Valmista kastike: Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Sekoita muiden ainesten kanssa kattilassa ja kiehauta.

Laita uuni lämpiämään 180-asteiseksi. Tee ankanrintojen rasvaan viiltoja ja hiero pintaan viismaustetta, suolaa ja pippuria. Laita ankanrinnat rasvapuoli alaspäin kylmään valurautapannuun ja lämmitä keskilämmölle. Paista viitisen minuuttia ja käännä rinnat. Valuta puolet kastikkeesta niiden päälle. Aseta paistolämpömittari toisen ankanrinnan paksuimpaan kohtaan. 

Kypsennä ankanrintoja uunissa noin 20 minuuttia muutaman kerran käännellen, kunnes mittari näyttää 58 astetta. Valmista tällä välin seesamikurkut ja keitä riisi. 

Ota ankanrinnat uunista ja anna vetäytyä foliolla peitettynä 10 minuuttia. Valmista sillä välin inkivääri-chilipaksoi.

Viipaloi ankanrinnat ja valuta loppu kastike päälle.


ankanrinta



Kommentit

Suositut tekstit