Seesamikurkut
Lisuke vaikkapa aasialaisittain maustetun ankan kanssa. Ohjeen olen napannut kuvana talteen Glorian ruoka&viini -lehdestä, lienee vuodelta 2018.
1 kurkku
1 tl sormisuolaa
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl soijaa
2 tl vaaleita seesaminsiemeniä
1 tl sokeria
½ tl seesamiöljyä
Huuhtele kurkku ja kuori se raidalliseksi. Nuiji kurkkua kunnes sen pinta hajoaa. Leikkaa noin 2 cm:n paloiksi. Laita palat kulhon päälle asetettuun siivilään. Ripottele kurkuille suola ja laita jääkaappiin kastikkeen tekemisen ajaksi.
Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita kastikkeen muiden ainesten kanssa kulhossa.
Huuhtaise kurkut ja sekoita ne kastikkeen joukkoon.
Kommentit
Lähetä kommentti