Backhendl eli itävaltalainen friteerattu kana

 Backhendl tehdään perinteisesti kokonaisesta kanasta, joka paloitellaan ja josta poistetaan nahka sekä luut. Tein tämä helpomman kautta broilerin minuuttifileestä. Lisukkeena itävaltalainen perunasalaatti.


Backhendl

Neljälle tarvitaan:

N. 700 g broilerin minuuttifileetä
Suolaa ja mustapippuria
1½ dl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
2½ dl korppujauhoa
Rypsiöljyä uppopaistamiseen
Tarjoiluun tuoretta persiljaa ja sitruunalohkoja


Leikkaa minuuttifileet puoliksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Laita vehnäjauho syvälle lautaselle, vatkaa toisessa kananmunat ja 1 rkl vettä, ja laita kolmannelle lautaselle korppujauho.

Kasta kanapalat yksitellen ensin vehnäjauhoon, sitten kanamunaan ja lopuksi korppujauhoihin niin että ne peittyvät joka puolelta. 

Kuumenna syvällä pannulla noin 1½ cm verran öljyä 180-asteiseksi. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun vaalea leipäpala ruskistuu siinä noin minuutissa (mutta ei pala). 

Laske kanapalat varovasti öljyyn, tarvittaessa useammassa erässä. Paista muutama minuutti kunnes kana on kypsää. Valuta kypsät palat lautasella talouspaperin päällä. Pidä broileri lämpimänä 90-asteisessa uunissa sillä aikaa kun paistat loput.

backhendl

Tarjoile persiljan ja sitruunan sekä esimerkiksi perunasalatin kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit