Kanaa Tikka Masala
Nyt löytyi niin hyvä tikka masalan ohje ettei toista tarvita. Tässä versiossa kanan marinointiajaksi riittää 10 minuuttia, pitempäänkin voi toki antaa maustua. Alkuperäinen ohje, josta hieman mukailin, löytyy täältä.
Marinadiin tarvitaan:
N. 700 g kanan minuuttifileetä
2½ dl maustamatonta jogurttia
2½ dl maustamatonta jogurttia
1½ rkl hienonnettua valkosipulia
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 tl garam masala mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
½ tl chilijauhetta
1 tl suolaa
Kastike:
2 rkl öljyä
2 rkl voita
1 iso tai 2 pientä sipulia pilkottuna
1½ rkl valkosipulia hienonnettuna
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
1½ tl garam masala mausteseosta
1½ tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl jauhettua korianteria
400 g paseerattua tomaattia
1 tl chilijauhetta
1 tl suolaa
3 dl kermaa
1 tl ruokosokeria
Tarvittaessa ½ dl vettä
Halutessa tuoretta korianteria
Paloittele broileri suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Sekoita marinadin ainekset ja laita kana marinoitumaan noin 10 minuutiksi.
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet sekä inkivääri.
Kuumenna pannulla öljyä ja ruskista marinoituneet kanapalat useassa erässä. Siirrä sivuun odottamaan.
Sulata samalla pannulla voi ja kuullota hienonnettua sipulia muutaman minuutin ajan.
Lisää pannulle valkosipuli ja inkivääri ja paista noin minuutti. Lisää garam masala, juustokumina, kurkuma ja jauhettu korianteri ja sekoittele puolisen minuuttia.
Kaada pannulle paseerattu tomaatti, chili ja suola. Anna seoksen kiehua kymmenisen minuuttia, kunnes kastike sakenee.
Lisää kerma ja sokeri ja palauta kanat - sekä niistä valunut neste - pannulle. Anna kiehua noin kymmenen minuuttia kunnes kana on kypsää. Lisää vettä, jos kastike sakenee liikaa.
Tarjolle keitetyn riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti