Itävaltalainen perunasalaatti (Erdäpfelsalat)

 Erdapfel eli maaomena eli peruna. Tähän itävaltalaiseen perunasalaattiin tarvitset:


Erdäpfelsalat

750 g varhaisperunaa

1 rkl Dijon-sinappia
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
Ruohosipulia ja tilliä hienonnettuna
Suolaa ja pippuria


Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä viitisen minuuttia.

Tee kastike: laita hienonnettu salottisipuli ja valkoviinietikka kulhoon. Anna sipulin marinoitua 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliiviöljy ja sinappi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuori perunat tarvittaessa ja leikkaa parin senttimetrin kuutioiksi kun ne ovat vielä lämpimiä. Lisää kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita varovasti. Mausta yrteillä sekä suolalla ja pippurilla.




Kommentit

Suositut tekstit