Kanasouvlaki
Kreikkalaisen kanasouvlakin teimme themediterraneandish.com -sivulta löytyvällä ohjeella.
Tästä riittänee kuudelle.
Ruokaan laitoin:
1,2 kg kanan rintafilettä
Marinadi:
8 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
0,6 dl neitsytoliiviöljyä
0,3 dl valkoviinietikkaa
0,3 dl vettä
1 sitruunan mehu
2 laakerinlehteä
Tarjoiluun:
Pitaleipää
Tsatsikia vaikkapa tällä ohjeella
Kreikkalaista salaattia
Sekoita tehosekoittimen kulhossa marinadin ainekset laakerinlehtiä lukuun ottamatta.
Alkuperäisessä ohjeessa oli 0,6 dl valkoviiniä, jonka korvasin valkoviinietikan ja veden sekoituksella.
Kuutioi kanat sopiviksi varraspaloiksi ja laita vuokaan laakerinlehtien kanssa. Kaada marinadi kanapalojen päälle, peitä ja anna marinoitua kylmässä parisen tuntia.
Pujota kanapalat grillivartaisiin. Valele grillaamisen aikana yli jääneellä marinadilla.
Tällä kertaa emme kääräisseet kanaa ja lisukkeita pitaleipään, vaan käytimme voilla sivellyt leivät uunissa grillivastuksen alla ja leikkasimme lautaselle kolmioiksi.
Kreikkalaiseen salaattiin tuli tomaattia, kurkkua, vihreää paprikaa ja punasipulia. Kastikkeeksi päälle 0,6 dl oliiviöljyä, 2 rkl punaviinietikkaa ja 1½ rkl kuivattua oreganoa. Joukkoon vielä kalamata-oliiveja ja fetajuustoa.
Kommentit
Lähetä kommentti