Goalainen kalacurry

 Intialaisesta makumaailmasta tutustuimme goalaiseen kalacurryyn. Lisänä basmatiriisiä, naan leipää ja raita jogurttikastiketta.

Tästä riittää kuudelle.



Curryyn laitoin:

700 g turskaa
puolikkaan sitruunan mehu
½ tl suolaa

Currytahna:
8 kuivattua chiliä
1 rkl jauhettua korianteria
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua kurkumaa
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tamarinditahnaa
1 pieni sipuli hienonnettuna
6 rkl (chilin liottamiseen käytettyä) vettä

Curry:
1 sipuli puolirenkaina
1 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1½ dl vettä
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 tl suolaa
1½ tl sokeria
1 tomaatti kuutioituna
2 chiliä halkaistuna
Paistamiseen öljyä/gheetä


Kuutioi kala. Sekoita sitruunamehu ja suola ja laita kala marinoitumaan noin puoleksi tunniksi.

Tee currytahna: Liota kuivattua chiliä lämpimässä vedessä noin 15 minuuttia. Valuta ja säästä vesi.
Soseuta chili ja tahnan muut ainekset sauvasekoittimella.

Kuumenna öljy tai ghee pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää currytahna ja paistele kolmisen minuuttia. 

Lisää tomaattipyree ja -murska, keitä pari minuuttia. 
Lisää vesi, kookosmaito, sokeri ja suola. Sekoita ja keitä taas parin minuutin ajan.

Lisää pannulle tomaatti ja halkaistut chilit. Anna kiehua noin kolme minuuttia, välillä sekoitellen, kunnes kastike sakenee.

Lisää kala ja keitä 3-4 minuuttia kunnes se on kypsää.

Tarjolle vaikkapa basmatiriisin, naanleivän ja raita jogurttikastikkeen kanssa.










Kommentit

Suositut tekstit