Cocido Montañés eli vuoristopata

 Espanjasta tutustuttiin vuoristopataan ja baskilaiseen juustokakkuun. Tämän cocido montañés ohjeita löytyy monia ja usein mukana on verimakkaraa, ribsejä sekä sian korvaa. Näin sen tein:


espanjalainen vuoristopata

1 kg sian kassleria
150 g pekonia
200 g chorizo makkaraa
400 g (1 tlk) suuria valkoisia papuja
puolikas valkokaalia suikaloituna (n. 700 g)
1 l lihalientä
pari timjaminoksaa
suolaa

3-4 perunaa
2 porkkanaa

½ dl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
1 suurehko sipuli kuutioituna
3 tl savustettua paprikajauhetta

Suolaa kasslerpala joka puolelta. Laita isoon kattilaan liha, pekoni, chorizo, valutetut pavut, suikaloitu kaali sekä lihaliemi. Lisää tarvittaessa vettä niin että liha peittyy. Lisää joukkoon pari timjaminoksaa. Hauduta n. 1,5 tuntia. Lisää tarvittaessa vettä.

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää ne kattilaan ja keitä n. 20 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä.

Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota siinä sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Poista liedeltä ja lisää paprikajauhe. Sekoita hyvin.

Poista liha ja makkarat kattilasta ja leikkaa suupaloiksi. Palauta kattilaan ja sekoita joukkoon sipuli-paprikaöljy.


Espanjalainen vuoristopata





Kommentit

Suositut tekstit