Baskilainen juustokakku

 Makumatkalla tuli tehtyä ensimmäistä kertaa myös tätä baskilaista juustokakkua. Pinnan tulisi olla hyvin tumma, melkein palanut. Sitä en nyt saanut aikaan vaikka nostin lopussa uunin lämpötilaa, mutta täytynee siis kokeilla uudelleen. Maku oli kuitenkin hyvä!


Burnt basque cheesecake

Kakkuun käytin:

1 kg maustamatonta tuorejuustoa
7 kananmunaa
300 g sokeria
1 rkl vehnäjauhoa
2 dl kuohukermaa

Laita uuni kuumenemaan 210 asteeseen.

Sekoita kaikki ainekset (sähkövatkaimella). Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan n. 20-25 cm vuokaan. Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Kakun keskiosa on vielä hyvin hyllyvä.

Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti ja jääkaapissa mielellään yön yli. Poista kakku vuoasta vasta juuri ennen leikkaamista.


Burnt basque cheesecake





Kommentit

Suositut tekstit