Baskilainen juustokakku
Makumatkalla tuli tehtyä ensimmäistä kertaa myös tätä baskilaista juustokakkua. Pinnan tulisi olla hyvin tumma, melkein palanut. Sitä en nyt saanut aikaan vaikka nostin lopussa uunin lämpötilaa, mutta täytynee siis kokeilla uudelleen. Maku oli kuitenkin hyvä!
Kakkuun käytin:
1 kg maustamatonta tuorejuustoa
7 kananmunaa
7 kananmunaa
300 g sokeria
1 rkl vehnäjauhoa
2 dl kuohukermaa
Laita uuni kuumenemaan 210 asteeseen.
Sekoita kaikki ainekset (sähkövatkaimella). Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan n. 20-25 cm vuokaan. Paista uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Kakun keskiosa on vielä hyvin hyllyvä.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä noin tunti ja jääkaapissa mielellään yön yli. Poista kakku vuoasta vasta juuri ennen leikkaamista.
Kommentit
Lähetä kommentti