Kalaliemi

 Harvemmin tulee keiteltyä kalalientä itse, vaikka siihen ei kauaa menekään. Tällä kertaa pyysin kalatiskillä saada lohen perkeet mukaan ja liemeen meni niitä kasviksia mitä kotoa löytyi. Tästä määrästä riitti kalakeittoon ja noin 6 dl pakkaseen. Hyvä liemi tuli!

itsetehty kalaliemi

Kalaliemeen:

Kalan perkeet
2 suurehkoa porkkanaa
iso sipuli
salottisipuli
sitruunan kuori suikaleina
paistamiseen voita
2 l vettä
1 rkl suolaa
10 maustepippuria
5 laakerinlehteä
persiljaa

Porkkanan lisäksi olen joskus laittanut myös esim. palsternakkaa ja/tai juuriselleriä.

Poista kalan päästä kidukset ja huuhtele perkeet vedellä.
Kuori ja lohko porkkanat (ja muut juurekset) ja sipulit.

Kuullota kasviksia kattilassa voissa. Lisää kattilaan perkeet ja vettä sen verran, että perkeet peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto reikäkauhalla tai lusikalla, Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää sitruunan kuorisuikaleet ja mausteet. Keitä noin 20 minuuttia.

Siivilöi jäähtynyt liemi.




Kommentit

Suositut tekstit