Kalakeitto
Usein ei tule kalalientä itse keiteltyä mutta tämä lohen perkeistä tehty syntyi kyllä nopeasti - ja oli maukas. Liemen ohje täältä. Keiton tein näin:
n. 600 g lohta
1 tl suolaa
purjo
n. 500 g perunaa
n. 400 g kukkakaalia
2 suurehkoa porkkanaa
1 l kalalientä
2 dl kermaa
paistamiseen öljyä tai voita
pinnalle ruohosipulia/tilliä
1 tl suolaa
purjo
n. 500 g perunaa
n. 400 g kukkakaalia
2 suurehkoa porkkanaa
1 l kalalientä
2 dl kermaa
paistamiseen öljyä tai voita
pinnalle ruohosipulia/tilliä
Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Leikkaa kukkakaali nupuiksi.
Huuhtele ja hienonna purjo.
Poista lohesta (tai muusta kalasta) nahka ja ruodot ja leikkaa kuutioiksi. Mausta suolalla.
Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä tai voissa. Lisää kalaliemi ja keitä kymmenisen minuuttia.
Lisää kattilaan kala ja kypsennä noin viisi minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna.
Lisää tarvittaessa suolaa ja silppua halutessa pinnalle tuoreita yrttejä.
Tarjoile ruisleivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti