Kasviscurry

 Curryruokia ei ole juurikaan tullut tehtyä. Nyt löytyi mainio sellainen - hyvä lisä kasvisruokien listaan. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Samasta ohjeesta myös tämä raita-kastike.


vegetable curry

Tarvitaan:

1 iso parsakaali
4 jauhoista perunaa
2 tomaattia
1 suuri sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2,5 dl pakasteherneitä
1 lime
(pari kourallista tuoretta pinaattia)
(2 rkl tuoretta korianteria)

2 rkl Madras curryjauhetta (curry powder hot)
TAI
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
3/4 tl jauhettua kurkumaa
1/2 tl cayennepippuria

1 rkl tomaattipyreetä
5 dl kasvislientä
2,5 dl kermaa (tai kookosmaitoa)
1 tl jauhettua kanelia
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
2 rkl öljyä paistamiseen

Basmatiriisiä

Madras curryjauhetta löytyy etnisistä ruokakaupoista. Kookosmaidon korvasin kermalla ja tuoreen korianterin jätin pois, kun emme ole sen ylimpiä ystäviä.

Pese parsakaali ja leikkaa nupuiksi. Pese ja kuori perunat, leikkaa kuutioiksi. Poista tomaateista kannat ja siemenet ja pilko kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.


vegetable curry


Kuumenna öljy suurehkolla pannulla. Kuullota öljyssä sipulia parin minuutin ajan. Lisää pannulle valkosipuli ja raastettu inkivääri ja kuullota noin minuutti. Lisää curryjauhe (tai listan mausteet) ja kuullota puolisen minuuttia. Sekoita mausteiden joukkoon tomaattipyree.

Lisää pannulle kasvisliemi, kerma, kaneli, suola ja pippuri ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Lisää parsakaali, perunat, tomaatit ja herneet. Keitä kannella peitettynä 20-25 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. 

Sekoita joukkoon limen raastettu kuori ja mehu. Keitä kolmisen minuuttia. Tarkista maku. 
Lopuksi joukkoon voisi lisätä pari suurta kourallista tuoretta pinaattia, tällä kertaa sitä ei vain sattunut olemaan.

Tarjolle raita kastikkeen ja keitetyn basmatiriisin kanssa.



Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat