Vietnamilainen kala

 Vietnamilaisen ruoan etäruokakurssilta jäi meidän perheen ruokalistalle ainakin tämä sitruunaruoholla ja chilillä maustettu kala.
Kala kypsennettiin pannulla nopeasti paistamalla ja sen jälkeen uunissa, tuli todella mehevää.


Paistettu lohi


Tarvitaan:

n. 700 g lohifileetä tai kirjolohta
öljyä paistamiseen

Marinadi:
5 sitruunaruohon vartta
4 punaista (thaimaalaista) chiliä
1 tl suolaa

Hienonna sitruunaruohon vaalea osa ja chilit siemenineen. Sekoita kulhossa suolan kanssa.
Taputtele marinadi kalan päälle ja anna maustua viileässä parin tunnin ajan.

Paista kala öljyssä nopeasti molemmilta puolilta ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kypsää.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Pöytään myös nuoc cham kastiketta.

Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat