Vietnamilainen kala
Vietnamilaisen ruoan etäruokakurssilta jäi meidän perheen ruokalistalle ainakin tämä sitruunaruoholla ja chilillä maustettu kala.
Kala kypsennettiin pannulla nopeasti paistamalla ja sen jälkeen uunissa, tuli todella mehevää.
Kala kypsennettiin pannulla nopeasti paistamalla ja sen jälkeen uunissa, tuli todella mehevää.
Tarvitaan:
n. 700 g lohifileetä tai kirjolohta
öljyä paistamiseen
Marinadi:
5 sitruunaruohon vartta
4 punaista (thaimaalaista) chiliä
1 tl suolaa
Hienonna sitruunaruohon vaalea osa ja chilit siemenineen. Sekoita kulhossa suolan kanssa.
Taputtele marinadi kalan päälle ja anna maustua viileässä parin tunnin ajan.
Paista kala öljyssä nopeasti molemmilta puolilta ja nosta uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kypsää.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Pöytään myös nuoc cham kastiketta.
Kommentit
Lähetä kommentti