Grillattu teriyakipossu
Glorian ruoka&viini -lehden numerossa 4/2013 ollut grillipossun ohje piti kaivaa tänä(kin) kesänä esiin (kyllä, minulla on näitä lehtiä tallessa vuodesta 2007). Nyt ohje tänne muistiin ennen kuin lehti häviää.
Meillä ruokaan menee:
1 kg luutonta possunkylkeä (tai 1,5 kg luullista)
vettä
3 valkosipulinkynttä
3 cm pala inkivääriä
1 chili
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
Laita liha kattilaan ja kaada vettä sen verran, että liha peittyy kokonaan.
Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja inkivääri. Puolita chili ja poista siemenet. Lisää ainekset ja mausteet kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla pari tuntia.
Anna kyljen vetäytyä liemessä vähintään 20 minuuttia. Tee sillä välin teriyakikastike, ohje täällä.
Poista liha kattilasta ja leikkaa reiluiksi viipaleiksi. Sivele liha teriyakikastikkeella ja grillaa kuumassa grillissä rapeiksi.
Meillä liha meni kokonaisena grilliin, koska murea liha olisi viipaleina hajonnut grillattaessa. Kastiketta vain reilusti ennen grillaamista ja sen aikana!
Samaan aikaan paistui lisukkeeksi keitetyt uudet perunat sekä parsaa.
Kommentit
Lähetä kommentti