Vihreitä papuja ja salottisipulia



Meillä tätä papu-salottisipulipataa syötiin paistetun kalkkunan kanssa. Mainio lisuke liharuoalle.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä.



papulisäke



Tästä määrästä riittää 4-6 hengelle:

500g vihreitä papuja
1 rasia (200g) herkkusieniä
pieni sipuli
4 rkl voita
1,5 rkl vehnäjauhoja
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl valkoviiniä
2 dl kermaa
0,6 dl raastettua parmesanjuustoa
1 rkl Worcestershiren kastiketta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1,5 rkl panko- tai korppujauhoja

Paistetut salottisipulit:
2 suurta salottisipulia
1,2 dl vehnäjauhoa
kasviöljyä

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Keitä papuja suolatussa vedessä 4-5 minuuttia. Valuta vesi pois ja laita pavut kylmään veteen.

Kuullota herkkusieniä ja hienonnettua sipulia voissa noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja hienonnettu valkosipuli ja paista noin minuutin ajan. Lisää pannulle viini ja keitä koko ajan hämmentäen noin minuutti. Lisää vielä kerma ja keitä seosta hämmentäen 3-4 minuuttia, kunnes kastike saostuu. Poista pannu liedeltä ja sekoita joukkoon 0,4 dl raastettua parmesanjuustoa, Worcestershiren kastike, suola ja pippuri.

Kääntele pavut kastikkeen joukkoon. Kaada seos voideltuun uuninkestävään vuokaan. Ripottele päälle loput parmesanraasteesta ja pankojauhot. Asettele päälle paistetut salottisipulit.

Paista uunissa 25-30 minuuttia, tarjoile heti.

Salottisipulien valmistus: Leikkaa salottisipulit renkaiksi. Ripottele vehnäjauhot renkaiden päälle. Kaada kasariin noin 1,5 cm verran öljyä ja kuumenna se noin 180-asteiseksi. Paista sipulit öljyssä pienissä erissä, 3-4 minuutin ajan. Valuta talouspaperin päällä, mausta suolalla ja pippurilla.









Kommentit

Suositut tekstit