Kala jorim eli kastikkeessa kypsytettyä kalaa
Makumatkailu on hidastunut ja harventunut mutta ei suinkaan unohtunut. Tällä viikolla syötiin korealaista kalaa. Jorim tarkoittaa kastikkeessa kypsentämistä ja tässä ensimmäisessä kokeilussa laitoin pataan lohta. Helppo ja nopea arkiruoka.
Ruokaan laitoin:
N. 700 g lohifile, paloiksi leikattuna
1 nippu retiisiä
½ dl soijakastiketta
½ dl soijakastiketta
2 rkl paahdettua seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä
N. 2 cm pala inkivääriä
1 rkl hienoa sokeria
1 tl chilihiutaleita
3½ dl vettä
2 kevätsipulia
1 punasipuli
1 jalapeno
Tarjoiluun keitettyä basmatiriisiä
Huuhtele ja siisti retiisit, jätä kuitenkin kokonaiseksi.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri.
Hienonna kevätsipulit.
Kuori punasipuli ja leikkaa puolirenkaiksi. Leikkaa jalapeno ohuiksi renkaiksi.
Laita korkealaitaiseen, kannelliseen paistinpannuun retiisit, soijakastike, seesamiöljy, valkosipuli, inkivääri, sokeri ja chilihiutaleet. Lisää 3½ dl kylmää vettä, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 5 minuuttia.
Asettele lohipalat pannuun kastikkeen joukkoon ja valele niitä kastikkeella. Keitä hiljaisella lämmöllä ilman kantta kunnes kala on kypsää, noin 10 minuuttia.
Jaa kevät- ja punasipuli sekä jalapeno kalapalojen päälle. Sammuta levy ja peitä pannu kannella pariksi minuutiksi.
Tarjoile keitetyn riisin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti