Tiramisu
Italialaisen illan jälkiruokana meillä oli tiramisu - enpä olekaan tullut tätä aikaisemmin tehneeksi. Ohje on Recipes from Italy -sivustolta. Tästä tulee kahdeksan annosta.
Tarvitaan:
300 g Ladyfingers Savoiardi -keksejä
500 g mascarpone-juustoa
500 g mascarpone-juustoa
4 kananmunaa
100 g sokeria
3 dl espressokahvia
2 rkl Marsala-viiniä
makeuttamatonta kaakaojauhetta koristeluun
Valmista ensin espresso - tein sen pikakahvijauheesta. Sekoita joukoon Marsala-viini.
Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Pehmennä mascarpone haarukalla toisessa kulhossa ja lisää keltuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa parin minuutin ajan.
Kääntele valkuaisvaahto varovasti joukkoon.
Kerrostele ainekset vuokaan: kasta keksit nopeasti kahviin ja asettele vuokaan yhteen kerrokseen. Levitä päälle mascarponevaahtoa.
Tee toinen (ja mahdollisesti kolmas) kerros samalla tavalla.
Viimeistele kaakaojauheella.
Anna maustua jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli.
Kommentit
Lähetä kommentti