Saltimbocca

 Makumatkan Italian pysähdyksellä pääruokana meillä oli saltimbocca alla romana naudan ulkofileestä.


saltimbocca naudan ulkofileestä

Neljälle tarvitaan:

4 kpl naudan ulkofilepihviä, á 150 g
8 kpl prosciutto kinkun viipaletta
8 kpl salvianlehteä
rouhittua mustapippuria
½ dl vehnäjauhoa
paistamiseen oliiviöljyä

Kastikkeseen:
1 dl valkoviiniä
100 g voita

Nuiji pihvit ohuemmiksi, noin ½ cm paksuisiksi. Leikkaa pihvit puoliksi. Mausta mustapippurilla.

Aseta jokaisen pihvin puolikkaan päälle ilmakuivatun kinkun viipale ja salvianlehti, kiinnitä puutikulla.

Paina pihvin alapuoli (jossa ei ole kinkkua) jauhoihin. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihviä, kinkkupuoli alaspäin, noin 1½ minuuttia. Käännä ja paista noin minuutin ajan.

Siirrä pihvit lämpimälle lautaselle ja kaada valkoviini pannuun. Keitä puolisen minuuttia ja sammuta levyltä lämpö. Lisää voi viinin joukkoon ja sekoita kunnes se sulaa.

Lisukkeena meillä oli rosmariinilla ja valkosipulilla maustettua paahdettuja perunoita.


saltimbocca naudan ulkofileestä





Kommentit

Suositut tekstit