Saltimbocca
Makumatkan Italian pysähdyksellä pääruokana meillä oli saltimbocca alla romana naudan ulkofileestä.
Neljälle tarvitaan:
4 kpl naudan ulkofilepihviä, á 150 g
8 kpl prosciutto kinkun viipaletta
8 kpl prosciutto kinkun viipaletta
8 kpl salvianlehteä
rouhittua mustapippuria
½ dl vehnäjauhoa
paistamiseen oliiviöljyä
Kastikkeseen:
1 dl valkoviiniä
100 g voita
Nuiji pihvit ohuemmiksi, noin ½ cm paksuisiksi. Leikkaa pihvit puoliksi. Mausta mustapippurilla.
Aseta jokaisen pihvin puolikkaan päälle ilmakuivatun kinkun viipale ja salvianlehti, kiinnitä puutikulla.
Paina pihvin alapuoli (jossa ei ole kinkkua) jauhoihin. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihviä, kinkkupuoli alaspäin, noin 1½ minuuttia. Käännä ja paista noin minuutin ajan.
Siirrä pihvit lämpimälle lautaselle ja kaada valkoviini pannuun. Keitä puolisen minuuttia ja sammuta levyltä lämpö. Lisää voi viinin joukkoon ja sekoita kunnes se sulaa.
Lisukkeena meillä oli rosmariinilla ja valkosipulilla maustettua paahdettuja perunoita.
Kommentit
Lähetä kommentti