Borani Banjan eli munakoisoa jogurttikastikkeessa
Borani Banjan on afganistanilainen munakoisoruoka. Tämä ohje on Nasima Razmyarin versio, bongattu Helsingin Sanomista.
Ruokaan käytin:
3 munakoisoa (n. 900 g)
4 suurehkoa tomaattia
2 sipulia
2 dl rypsiöljyä
2½ dl turkkilaista jogurttia
2 rkl maitoa
1 valkosipulinkynsi
kurkumaa, paprikajauhetta, suolaa ja pippuria
Koristeluun tuoretta minttua
Kuori munakoisot ja leikkaa ne noin viiden sentin paksuisiksi kiekoiksi. Ripottele kiekoille suolaa ja anna munakoison itkettyä noin 15 minuutin ajan.
Kuori ja viipaloi sipulit. Viipaloi myös tomaatit.
Pyyhi suola munakoisoviipaleiden pinnalta ja ruskista korkeareunaisessa pannussa öljyssä molemmilta puolilta.
Poista öljy pannulta. Jätä munakoisoa sen verran, että pannun pohja peittyy, poista loput.
Levitä munakoisokerroksen päälle kerros tomaatti- ja sipuliviipaleita ja mausteita. Rakenna sitten lisää kerroksia kunnes kaikki ainekset on käytetty.
Hauduta kannen alla 20-30 minuuttia. Sekoita välillä varovasti.
Valmista vihannesten kypsyessä jogurttikastike: Sekoita jogurttiin hienonnettu valkosipulinkynsi ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä tarjoilukulhon pohjalle jogurttikastiketta. Nostele päälle vihannesseos ja viimeistele lopulla jogurttikastikkeella sekä mintulla.
Tarjoile basmatiriisin ja/tai naan-leivän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti