Srilankalainen katkarapucurry

 Makumatka jatkuu Aasiassa ja vuorossa on srilankalainen katkarapucurry. Riittää 5-6 syöjälle.


Sri Lankan prawn curry


Curryyn laitoin:

800 g kuorellisia tiikerirapuja
1 tl suolaa
1 tl jauhettua korianteria
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl kurkumaa
½ tl cayennepippuria

½ dl öljyä paistamiseen
1½ rkl valkosipulia hienonnettuna
3 cm pala inkivääriä hienonnettuna
1 suurehko sipuli hienonnettuna
2 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl cayennepippuria
1 tl paprikajauhetta
½ tl rouhittua mustapippuria
15 kuivattua currylehteä
400 g kookosmaitoa
1 dl vettä
2 rkl tamarinditahnaa
2 rkl sitruunamehua
½ tl ruskeaa sokeria
suolaa ja pippuria maun mukaan

Kuori katkaravut, säilytä kuoret. Poista suoli. Sekoita suola, korianteri, juustokumina, kurkuma ja cayennepippuri katkarapuihin ja jätä maustumaan.

Kuumenna pannulla öljyä ja paista katkaravun kuoria kymmenisen minuuttia kunnes ne ruskistuvat paikoin. Poista kuoret mutta jätä öljy pannulle,

Lisää pannulle sipuli, valkosipuli, inkivääri ja hieman suolaa ja kuullota muutama minuutti kunnes sipulit pehmenevät.

Lisää jauhettu korianteri, juustokumina, kurkuma, cayennepippuri, paprika, mustapippuri ja currylehdet ja paista sekoitellen noin 5 minuuttia.

Lisää kookosmaito, vesi, tamarinditahna, sitruunamehu ja sokeri ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 10-15 minuuttia kunnes seos sakenee. 

Lisää katkaravut kastikkeeseen ja sekoita. Lisää vettä tarvittaessa. Hauduta 5-10 minuuttia kunnes katkaravut ovat kypsiä. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Poista pannu liedeltä ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti.

Tarjoile jasmiiniriisin kera.



Sri Lankan prawn curry





Kommentit

Suositut tekstit