Possua valkosipulikastikkeessa (Yu Xiang Rou Si)
Kiinalaisesta keittiöstä teimme possua valkosipulikastikkeessa eli Yu Xiang Rou Si. Alkuperäisissä ohjeissa olevaa juudaksenkorvasientä ja paputahnaa en korvannut millään vaan jätin vain pois. Shaoxin viinin korvasin sherryllä.
Kuudelle tarvitaan:
n. 1 kg porsaan sisäfilettä
4 rkl sherryä
4 rkl sherryä
4 tl maapähkinäöljyä
1 tl suolaa
½ tl jauhettua valkopippuria
4 tl maissitärkkelystä
Kastike:
1,8 dl riisiviinietikkaa
1,2 dl soijakastiketta
½ dl vettä
4 rkl sherryä
4 rkl sokeria
4 rkl maissitärkkelystä
Pannulle:
Paistamiseen maapähkinä- tai kasviöljyä
8 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili hienonnettuna
2½ rkl inkivääriä hienonnettuna
2 keskikokoista porkkanaa suikaloituna
1 paprika suikaloituna
1 tlk viipaloituja bambunversoja
3 kevätsipulia
Viipaloi porsaanfile pyöreiksi, noin 4 mm paksuiksi siivuiksi. Leikkaa siivut vielä suikaleiksi. Sekoita kulhossa sherry, öljy, suola ja pippuri ja lisää liha joukkoon. Sekoita sormin kunnes neste on imeytynyt. Lisää maissitärkkelys ja sekoita niin että liha peittyy kauttaaltaan. Anna marinoitua noin 15 minuuttia sen aikaa kun valmistelet muut ainekset.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, laita sivuun.
Kuumenna öljyä laakealla pannulla ja levitä lihasuikaleet tasaisesti. Anna paistua sekoittamatta kunnes liha ruskistuu. Käännä ja ruskista toiselta puolelta. Laita sivuun odottamaan.
Lisää pannulle n. ruokalusikallinen öljyä ja kuullota siinä valkosipulia, chiliä ja inkivääriä noin minuutin ajan. Lisää porkkanat ja bambunversot ja paista sekoitellen noin minuutti. Lisää paprikat, porsaan liha, suurehkoiksi paloiksi leikattu kevätsipuli sekä kastike. Sekoita tasaiseksi niin että kastike sakenee, puolisen minuuttia.
Tarjoile riisin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti