Nasi goreng
Makumatkalla on päädytty Indonesiaan. Nasi goreng tarkoittaa paistettua riisiä ja siihen voi upottaa kaikenlaista mitä kaapista löytyy. Tässä versiossa mukana kanaa. Tästä riittää 6-8 syöjälle.
Ruokaan laitoin:
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 keskivahva chili hienonnettuna (siemenineen)
1 sipuli pilkottuna
450 g kanan minuuttifileetä
2 + 4 rkl ketjap manis -soijakastiketta
2 + 4 rkl ketjap manis -soijakastiketta
1½ l keitettyä riisiä (4½ dl keittämätöntä)
paistamiseen öljyä
Tarjoiluun:
paistettua kananmunaa
kevätsipulia hienonnettuna
limeä
Keitä riisi edellisenä päivänä ja säilytä jääkaapissa.
Leikkaa kanafileet suupaloiksi.
Kuullota valkosipulia ja chiliä pannulla öljyssä hetki. Lisää sipuli ja paista parin minuutin ajan.
Lisää kanapalat pannulle ja paista sekoitellen kunnes ne muuttuvat kauttaaltaan valkoiseksi.
Lisää pannulle 2 rkl ketjap manis -kastiketta ja jatka paistamista kunnes kana on kypsää.
Lisää riisi ja 4 rkl ketjap manis -kastiketta. Paista sekoitellen muutama minuutti kunnes riisi on kauttaaltaan peittynyt kastikkeeseen ja alkaa karamellisoitua.
Tarjoile haluamiesi lisukkeiden, esimerkiksi paistetun kananmunan ja kevätsipulin, kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti