Kana-adobo
Filippiiniläinen adobo valmistetaan useimmiten possusta tai kanasta. Liha marinoidaan viinietikassa ja soijassa ja paistettaessa marinadi saostuu kastikkeeksi. Helppoa ja hyvää!
Ruokaan käytin:
900 g kanan paistileikettä
Marinadi:
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
3 laakerinlehteä
Pannulle:
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
3½ dl vettä
2 rkl ruskeaa sokeria (muscovado tai fariinisokeri)
1 tl kokonaisia mustapippureita
paistamiseen öljyä
2 kevätsipulia hienonnettuna
Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Anna kanan olla marinadissa 1-3 tuntia.
Kuumenna pannulla öljyä. Nosta kana marinadista (säilytä marinadi) ja ruskista paistileikkeet nopeasti molemmin puolin. Poista paistileikkeet pannulta ja laita sivuun.
Kuumenna pannulla lisää öljyä ja kuullota sipulia ja valkosipulia minuutin-pari. Lisää marinadi, vesi, sokeri ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä alhaisella lämmöllä viitisen minuuttia.
Lisää kanat pannulle ja kypsennä ilman kantta 20-25 minuuttia. Käännä paistileikkeet paistamisen puolivälissä. Kastikkeen tulisi saostua siirappimaiseksi. Jos näin ei käy, poista paistileikkeet pannulta ja keitä kastiketta kokoon. Palauta lopuksi kana pannulle ja peitä kastikkeella.
Tarjoile riisin ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti