Kana-adobo

 Filippiiniläinen adobo valmistetaan useimmiten possusta tai kanasta. Liha marinoidaan viinietikassa ja soijassa ja paistettaessa marinadi saostuu kastikkeeksi. Helppoa ja hyvää!


Filippiiniläinen kana-adobo


Ruokaan käytin:

900 g kanan paistileikettä

Marinadi:
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl soijakastiketta
3 laakerinlehteä

Pannulle:
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sipuli hienonnettuna
3½ dl vettä
2 rkl ruskeaa sokeria (muscovado tai fariinisokeri)
1 tl kokonaisia mustapippureita
paistamiseen öljyä

2 kevätsipulia hienonnettuna


Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Anna kanan olla marinadissa 1-3 tuntia.

Kuumenna pannulla öljyä. Nosta kana marinadista (säilytä marinadi) ja ruskista paistileikkeet nopeasti molemmin puolin. Poista paistileikkeet pannulta ja laita sivuun.

Kuumenna pannulla lisää öljyä ja kuullota sipulia ja valkosipulia minuutin-pari. Lisää marinadi, vesi, sokeri ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä alhaisella lämmöllä viitisen minuuttia.

Lisää kanat pannulle ja kypsennä ilman kantta 20-25 minuuttia. Käännä paistileikkeet paistamisen puolivälissä. Kastikkeen tulisi saostua siirappimaiseksi. Jos näin ei käy, poista paistileikkeet pannulta ja keitä kastiketta kokoon. Palauta lopuksi kana pannulle ja peitä kastikkeella. 

Tarjoile riisin ja hienonnetun kevätsipulin kanssa.


Kana-adobo



Kommentit

Suositut tekstit