Pikkelöidyt munakoisot

 Makumatkan argentiinalaisena iltana maistelimme myös näitä pikkelöityjä munakoisoja eli berenjenas al escabeche lihan lisukkeena. Ohjeen löysin täältä.


argentiinalainen lisuke

Tarvitaan:

2 keskikokoista munakoisoa
suolaa
2½ dl valkoviinietikkaa
1,2 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
½ dl rypsiöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl chilihiutaleita

Huuhtele munakoisot ja leikkaa ensin puoliksi, sitten leikkauspinta alaspäin noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kerroksittain vuokaan, ripottele jokaiselle kerrokselle suolaa. Anna tekeytyä noin tunnin ajan.

Huuhtele ja valuta munakoisoviipaleet ja laita valkoviinietikan ja veden kanssa laakeaan paistinpannuun. Keitä alhaisella lämmöllä noin 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa loput aineet sekä puolet keitinliemestä. Laita joukkoon munakoisot niin että ne peittyvät hyvin ja laita jääkaappiin marinoitumaan. Meillä nämä marinoituivat kylmässä seitsemisen tuntia mutta saavat hyvinkin olla marinadissa päivän-pari.


argentiinalainen ateria



Kommentit

Suositut tekstit