Paila Marina eli chileläinen keitto merenelävistä
Makumatkan 11. etappi oli Chile ja lautasella merenelävistä tehty keitto/muhennos, paila marina. Paila tarkoittaa matalaa saviastiaa jossa ruoka on perinteisesti valmistettu.
Paila marinaan käytin:
1 sipuli hienonnettuna
½ tl paprikajauhetta
½ tl paprikajauhetta
1 laakerinlehti
1 tl kuivattua oreganoa
400 g turskaa kuutioituna
n. 450 g kuorittuja katkarapuja
500 g jäisiä sinisimpukoita
200 g mustekalanrenkaita
2 dl valkoviiniä
12 dl kalalientä
1 rkl öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipuli, paprikajauhe, laakerinlehti, suolaa ja pippuria ja kuullota viitisen minuuttia.
Lisää kattilaan viini ja kalaliemi, kuumenna anna kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan. Lisää kala ja jäiset simpukat, keitä 5 minuuttia. Poista simpukat jotka eivät ole avautuneet.
Lisää kattilaan katkaravut ja mustekala, hauduta kunnes katkaravut vaihtavat väriä.
Ripottele pinnalle tuoretta persiljaa ja tarjoile kuumana.
Kommentit
Lähetä kommentti