Jollof-riisi

 Makumatka jatkuu ja tällä kertaa valmistettiin nigerialaista jollof-riisiä ja kokonaisena paistettua broileria. Tästä riisiannoksesta riittää kahdeksalle.


jollof rice

Riisiin käytin:

400 g basmatiriisiä

2 suurehkoa punaista paprikaa, siemenet poistettuna ja pilkottuna neljään osaan
3 luumutomaattia kanta poistettuna ja puolitettuna
1 sipuli kuorittuna ja lohkottuna
2 valkosipulinkynttä kuorittuna
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 habanero chili siemenet poistettuna
½ dl vettä

½ dl öljyä paistamiseen
1 sipuli kuutioituna
4 rkl tomaattipyreetä
2 lakeerinlehteä
1 rkl kuivattua timjamia
1 rkl curryjauhetta (käytin kaupasta löytyvää extra strong)
1 tl suolaa
½ tl jauhettua valkopippuria
5 dl kanalientä


Huuhtele ja valuta riisi. 

Laita paprikat, luumutomaatit, sipuli, valkosipulinkynnet, inkivääri, chili ja vesi blenderiin ja sekoita.

Kuumenna öljy kannellisella paistinpannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää tomaattipyree ja paista hetki. Lisää paprika-tomaattiseos ja keitä noin 10 minuuttia kunnes seos sakenee. 

Lisää mausteet, paista sekoitellen minuutti-pari ja lisää pannulle valutettu riisi. Sekoita niin että riisi peittyy tasaisesti. Lisää kanaliemi ja hauduta kannen alla puolisen tuntia.

Broilerin (n. 1 kg) maustoin suolalla ja pippurilla hierottuani pintaan ensin oliiviöljyä ja paistoin valurautapannulla 220-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.


jollof rice with chicken






Kommentit

Suositut tekstit