Kanatagine

 Espanjasta jatkettiin makumatkaa Marokkoon ja aikanaan lahjaksi saamalleni taginepadalle tuli käyttöä. Voi toki tehdä missä tahansa kannellisessa padassa. Kanataginen tein näin:


chicken tagine


1 kg broilerin luullisia reisipaloja

Marinadiin:

2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
1/4 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
3 rkl oliiviöljyä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Hiero marinadi broilerin paloille ja laita jääkaappiin 6 tunniksi - yön yli.

Pataan:

1 rkl öljyä paistamiseen
1 suurehko sipuli viipaloituna
2 rkl fariinisokeria
sitruunan raastettu kuori
n. 1 dl sitruunamehua (yhdestä sitruunasta)
5 dl kanalientä
kanelitanko
kalamata- ja vihreitä oliiveja

Päälle hienonnettua lehtipersiljaa

Ruskista broilerin palat pannulla molemmin puolin. Laita uunipataan.

Kuullota pannulla sipulia öljyssä muutama minuutti. Lisää joukkoon kanaliemi, sokeri, kanelitanko sekä sitruunan raastettu kuori ja mehu. Kiehauta niin että sokeri sulaa. Kaada liemi pataan broilerin päälle ja lisää oliivit. Hauduta 175-asteisessa uunissa 45 minuuttia - tunti.

Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjolle kuskusin tai riisin kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit