Lihapullat currykastikkeessa eli bollar i karry

 Makumatka on edennyt Tanskaan ja sieltä lautaselle otettiin lihapullat currykastikkeessa. Ei ehkä kuulosta tanskalaiselta mutta on siellä suosittu arkiruoka. Ohjeen otin sivustolta https://madensverden.dk/nem-boller-i-karry-opskrift/.


Bollar i curry

Lihapulliin laitoin:

700 g nauta-sikajauhelihaa
1 tl suolaa
1 sipuli hienonnettuna
3 rkl vehnäjauhoa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
mustapippuria

Lihapullat keitetään vedessä, jossa on:

1,5 l vettä
3 kanaliemikuutiota

Currykastikkeeseen tuli:

4 rkl voita
4 rkl vehnäjauhoa
4 tl curryjauhetta
1 rkl kurkumaa
8 dl lihapullien keitinvettä
1 dl maitoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
Mustapippuria rouhittuna

Sekoita lihapullien ainekset. Taikina on todella löysää!

Valmista kanaliemi. Muotoile noin golfpallon kokoisia lihapullia ja keitä noin 8 minuutin ajan.

Nosta kypsät lihapullat liemestä ja säästä noin 8 dl keitinlientä. Pullat eivät näytä kauniilta, mutta ei se ulkonäkö vaan maku :).

Sulata kastiketta varten voi kasarissa ja kuullota siinä jauhoja, curryjauhetta ja kurkumaa noin minuutin ajan. 
Lisää kanaliemi koko ajan vispaten. Lisää vähän maitoa kunnes kastike on sopivan paksuista. Keitä viitisen minuuttia.
Mausta sitruunamehulla, sokerilla ja pippurilla.
Laita lihapullat kastikkeen joukkoon ja lämmitä.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit