Kalopsi
Vuoden 2024 makumatka alkoi lähinaapurista. Ruotsista sunnuntairuoaksi valikoitui kalopsi, eli vatkuli, eli palapaisti.
Tästä riittää neljälle.
Pataan laitoin:
n. 800 g naudan sisäpaistia
3 porkkanaa
2 sipulia
3 laakerinlehteä
10 kokonaista maustepippuria
5 kokonaista valkopippuria
3 rkl vehnäjauhoa
5 dl vettä
lihaliemikuutio
paistamiseen voita
suolaa maun mukaan
Kuutioi liha noin 3 x 3 cm paloiksi.
Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit.
Ruskista lihat voissa padassa parissa erässä. Mausta suolalla ja laita sivuun.
Kuullota porkkanaa ja sipulia muutama minuutti. Palauta lihat pataan.
Ripottele sekaan vehnäjauhot ja sekoita. Kaada pataan vesi ja murentele joukkoon lihaliemikuutio. Lisää mausteet.
Keitä hiljaisella lämmöllä kannen alla 2-2½ tuntia välillä sekoitellen.
Tarjolle keitettyjen perunoiden/perunamuusin ja etikkapunajuurien kera
Kommentit
Lähetä kommentti