Chili Marrakech

Harissalla maustettu Chili Marrakech tehdään lampaan jauhelihasta mutta myös naudan jauheliha toimii hyvin. Ohjeen löysin BBC goodfood -sivulta. Tässä versiossa haudutellaan jauhelihan kanssa paprikaa ja kikherneitä.

Tästä riittää viidelle.

Marrakechin chili

Tarvitaan:

3/4 rkl jeeran siemeniä tai 1 tl jauhettua juustokuminaa
1 iso sipuli puolitettuna ja siivutettuna
600 g lampaan tai naudan jauhelihaa
1 rkl inkivääriä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g (1 tölkki) tomaattimurskaa
1½ rkl harissatahnaa
2 tl paprikajauhetta
2 tl jauhettua kanelia
1 rkl jauhettua korianteria
2 paprikaa kuutioituna
n. 400 g kikherneitä valutettuna
250 ml vahvaa lihalientä
paistamiseen öljyä

Jos käytät kokonaisia jeeran siemeniä, paahda niitä kuumalla pannulla puolisen minuuttia. Laita sivuun odottamaan.

Kuumenna pannulla öljyä ja kuullota siinä sipulia viitisen minuuttia. Lisää pannulle jauheliha, valkosipuli ja inkivääri ja paista kunnes jauheliha on ruskistunut.

Lisää tomaattimurska, jeeran siemenet (tai jauhettu juustokumina), harissatahna ja loput mausteet. Paista hetki sekoitellen.

Lisää paprika, kikherneet ja lihaliemi. Anna hautua kannen alla noin 40 minuuttia välillä sekoitellen.

Tarjolle esimerkiksi riisin tai kuskusin kanssa.


Marrakechin chili




Kommentit

Suositut tekstit