Caponata pastan kera
Sain tässä joku aika sitten lounaalla niin hyvää caponataa valkosipuliperunoiden kera, että piti heti käydä etsimään ohjeita. Opinpa samalla mitä caponata on: kasvispataa.
Sisiliassa tätä ilmeisesti syödään leivän kanssa alkupalana tai vaikkapa kanan tai kalan lisukkeena. Tällä ohjeella tein pastakastikkeeksi. Tästä riittää kuudelle.
Ruokaan käytin:
2 munakoisoa, yhteensä n. 600 g
1 kesäkurpitsa, n. 400 g
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
3 rkl kapriksia
2 rkl sokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1/4 tl chilihiutaleita
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 dl mustia kivettömiä oliiveja
reilu desi oliiviöljyä paistamiseen
250 g bufala mozzarellaa
Tarjoiluun pastaa
Huuhtele ja leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa parin sentin kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista munakoiso reilussa öljyssä ja siirrä lautaselle odottamaan.
Lisää pannulle öljyä ja paista kesäkurpitsaa ja sipulia muutama minuutti. Lisää hienonnettu valkosipuli ja paista hetki.
Lisää pannulle tomaattisäilykkeet, kaprikset, sokeri, viinietikka ja chilihiutaleet. Palauta munakoisot pannulle ja mausta suolalla ja pippurilla.
Hauduta noin 15 minuuttia ja lisää lopuksi oliivit.
Keitä caponatan hautuessa 500 g haluamaasi pastaa. Sekoita caponata keitetyn pastan joukkoon. Revi annosten päälle mozzarellaa.
Kommentit
Lähetä kommentti