Salisbury steak - jauhelihapihvejä herkkusienikastikkeessa
Salisbury steak - eli jauhelihapihvejä ruskeassa kastikkeessa. Tässä versiossa jauhelihapihvit maustetaan sinapilla, ketsupilla ja Worcestershire-kastikkeella ja kypsennetään ruskeassa herkkusienikastikkeessa.
Tästä riittää 6 syöjälle.
Pihveihin:
700 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 sipuli
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1½ tl Dijon-sinappia
1 lihaliemikuutio
2 rkl tomaattiketsuppia
1 tl Worcestershire-kastiketta
öljyä paistamiseen
Kastikkeeseen:
1 sipuli
200 g herkkusieniä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 tl Dijon-sinappia
2 tl Worcestershire-kastiketta
Tee ensin pihvit. Kuori ja raasta sipuli kulhoon. Sekoita joukkoon korppujauhot ja anna maustua viitisen minuuttia.
Murentele lihaliemikuutio kulhoon, lisää muut aineet ja sekoita käsin vaivaamalla. Muotoile taikinasta 6 pihviä.
Kuori ja hienonna kastikkeeseen tuleva sipuli. Huuhdo ja viipaloi herkkusienet.
Kuumenna paistinpannulla öljyä ja ruskista jauhelihapihvit molemmilta puolilta. Siirrä pihvit lautaselle.
Lisää pannulle tarvittaessa öljyä ja kuullota hienonnettua sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää viipaloidut herkkusienet ja paista kunnes ne ruskistuvat.
Pienennä lämpöä ja sulata pannulla 2 rkl voita. Ripottele päälle vehnäjauhot
ja paista sekoitellen minuutin ajan. Kaada vesi joukkoon vähitellen koko ajan sekoittaen. Murentele pannulle lihaliemikuutio. Keitä hetki, jotta kuutio sulaa.
Lisää pannulle loput kastikkeen ainekset ja palauta myös pihvit kastikkeen joukkoon.
Keitä miedolla lämmöllä pihvien ympäriltä sekoitellen 10-15 minuuttia kunnes jauhelihapihvit ovat kypsiä. Lisää kastikkeeseen tarvittaessa vettä.
Tarjolle esimerkiksi perunamuusin kera.
Kommentit
Lähetä kommentti