Täytetyt paprikat -keitto
Keittoja tehdessä tahtoo mielessä pyöriä aina ne samat tutut ohjeet. Uusia ideoita etsiessäni vastaan tuli stuffed pepper soup. Siis mikä, täytetyt paprikat -keitto? Tällä nimellä näyttääkin löytyvän useampia ohjeita. Pitihän sitä kokeilla.
Näin tämän täytetyt paprikat -keiton tein:
400 g naudan jauhelihaa (10%)
suolaa ja pippuria
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
2 (eriväristä) paprikaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tlk (400 g) säilyketomaattia
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (400 g) tomaattikastiketta
5 dl vettä
lihaliemikuutio
kuivattua basilikaa, timjamia ja oreganoa maun mukaan
2½ dl riisiä
5 dl vettä
Päälle juustoraastetta ja halutessa tuoretta persiljaa
Poista paprikoista siemenet, pilko pienemmäksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista jauheliha öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan paprikat ja sipuli, paistele noin viisi minuuttia. Lisää valkosipuli ja paista hämmentäen noin 30 sekunnin ajan.
Kaada kattilaan säilyketomaatit ja pilko kauhalla pienemmäksi. Lisää tomaattimurska ja -kastike sekä vesi. Murentele sekaan lihaliemikuutio. Mausta. Anna kiehua kannen alla noin 30 minuuttia.
Laita riisi ja vesi toiseen kattilaan ja keitä kannen alla 20 minuuttia kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Riisin voi lopuksi sekoittaa keiton joukkoon tai annostella lautasille ja kauhoa keittoa päälle.
Jos keittoa jää seuraavaan päivään, kannattaa riisi pitää erillään ettei se ime itseensä kaikkea nestettä.
Ripottele keittoannosten päälle juustoraastetta ja halutessa tuoretta silputtua persiljaa.
Kommentit
Lähetä kommentti