Ris-a-la-mande ja kirsikkakastike

Joulun jälkiruoka, jota tanskalaisissa lounasruokaloissa tarjotaan jopa joka päivä koko joulukuun ajan. Vaniljalla maustetun puuron voi keittää ja kirsikkakastikkeen valmistaa jo edellisenä päivänä.


Riisipuurojälkiruoka


Ris-a-la-mande:

3 dl vettä 
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 vaniljatanko halkaistuna
2 rkl sokeria

n. 100 g manteleita rouhittuna
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Keitä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Vispaa joukkoon maito, halkaistun vaniljatangon siemenet ja heitä kattilaan vielä vaniljatankokin.
Keitä hämmennellen kunnes puuro on valmista, noin 40 minuuttia.
Poista vaniljatanko ja mausta sokerilla.

Anna puuron jäähtyä ja sekoita joukkoon vaahdotettu kuohukerma ja rouhitut mantelit.

Kirsikkakastike:

350 g säilykekirsikoita
Säilykekirsikoiden liemi, n. 3,5 dl
1 rkl maissitärkkelystä 
2 rkl sokeria

Ota n. ½ dl säilykekirsikoiden lientä kuppiin.
Laita kattilaan kirsikat, loppu liemi sekä sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita maissitärkkelys ja talteen otettu liemi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Keitä kolmisen minuuttia.


riisipuurojälkiruoka



Kommentit

Suositut tekstit