Ris-a-la-mande ja kirsikkakastike
Joulun jälkiruoka, jota tanskalaisissa lounasruokaloissa tarjotaan jopa joka päivä koko joulukuun ajan. Vaniljalla maustetun puuron voi keittää ja kirsikkakastikkeen valmistaa jo edellisenä päivänä.
Ris-a-la-mande:
3 dl vettä
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 vaniljatanko halkaistuna
2 rkl sokeria
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
1 vaniljatanko halkaistuna
2 rkl sokeria
n. 100 g manteleita rouhittuna
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi. Keitä sekoittaen kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
Vispaa joukkoon maito, halkaistun vaniljatangon siemenet ja heitä kattilaan vielä vaniljatankokin.
Keitä hämmennellen kunnes puuro on valmista, noin 40 minuuttia.
Poista vaniljatanko ja mausta sokerilla.
Anna puuron jäähtyä ja sekoita joukkoon vaahdotettu kuohukerma ja rouhitut mantelit.
Kirsikkakastike:
350 g säilykekirsikoita
Säilykekirsikoiden liemi, n. 3,5 dl
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria
Ota n. ½ dl säilykekirsikoiden lientä kuppiin.
Laita kattilaan kirsikat, loppu liemi sekä sokeri ja kuumenna kiehuvaksi.
Sekoita maissitärkkelys ja talteen otettu liemi ja sekoita kastikkeen joukkoon. Keitä kolmisen minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti