Minestronekeitto
Keitossa on noin 1½ litran verran pilkottuja kasviksia ja sekaan sujahti myös pussillinen kinkkusuikaleita. Ne voisi toki hyvin jättää poiskin, jos haluaa kasvisversion.
Tästä riittää 6-8 syöjälle.
Keittoon käytin:
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 varsisellerin vartta
2 pientä paprikaa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
(Yhteensä kasviksia pilkottuna n. 1½ litraa)
Öljyä paistamiseen
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (380 g) kidneypapuja
1 l kasvislientä
½ tl kuivattua timjamia ja saman verran oreganoa
ripaus chilihiutaleita
2 laakerinlehteä
2½ dl pientä pastaa
200 g savukinkkusuikaleita
100 g babypinaattia
2 tl sitruunamehua
pinnalle silputtua persiljaa
Kuori porkkanat, poista paprikasta siemenet. Pilko kasvikset suupaloiksi.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota kasviksia ja sipuleita kattilassa öljyssä noin kymmenen minuutin ajan.
Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki.
Lisää kattilaan säilyketomaatit, kasvisliemi, valutetut ja huuhdellut pavut, laakerinlehdet, timjami, oregano ja ripaus chilihiutaleita.
Keitä kannella peitettynä noin 30 minuuttia.
Lisää kattilaan pasta, (kinkku), ja pinaatti. Keitä kymmenisen minuuttia.
Mausta lopuksi sitruunamehulla ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa (tai basilikaa).
Pinnalle voisi myös raastaa parmesanjuustoa.
Kommentit
Lähetä kommentti