Minestronekeitto

Keitossa on noin 1½ litran verran pilkottuja kasviksia ja sekaan sujahti myös pussillinen kinkkusuikaleita. Ne voisi toki hyvin jättää poiskin, jos haluaa kasvisversion.

Tästä riittää 6-8 syöjälle.


minestrone

Keittoon käytin:

2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
2 pientä paprikaa
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
(Yhteensä kasviksia pilkottuna n. 1½ litraa)

Öljyä paistamiseen
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
1 tlk (380 g) kidneypapuja
1 l kasvislientä
½ tl kuivattua timjamia ja saman verran oreganoa
ripaus chilihiutaleita
2 laakerinlehteä

2½ dl pientä pastaa
200 g savukinkkusuikaleita
100 g babypinaattia

2 tl sitruunamehua
pinnalle silputtua persiljaa


Kuori porkkanat, poista paprikasta siemenet. Pilko kasvikset suupaloiksi. 
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota kasviksia ja sipuleita kattilassa öljyssä noin kymmenen minuutin ajan.


minestrone


Lisää tomaattipyree ja sekoittele hetki. 
Lisää kattilaan säilyketomaatit, kasvisliemi, valutetut ja huuhdellut pavut, laakerinlehdet, timjami, oregano ja ripaus chilihiutaleita.
Keitä kannella peitettynä noin 30 minuuttia.






minestrone




Lisää kattilaan pasta, (kinkku), ja pinaatti. Keitä kymmenisen minuuttia.

Mausta lopuksi sitruunamehulla ja ripottele pinnalle silputtua persiljaa (tai basilikaa). 
Pinnalle voisi myös raastaa parmesanjuustoa.






Kommentit

Suositut tekstit