Srilankalainen kanacurry

 Vaikka tarvittavien ainesten lista on pitkä, tämä srilankalainen kanacurry on helppo tehdä - ja on hyvää! Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Tästä riittää kuudelle.

Tätä on meillä tehty monta kertaa, ja kokeiluista huolimatta muut curryohjeet eivät kotiraadin mukaan yllä samalle tasolle. Tarjolle keitetyn riisin kanssa.


Kanacurry

Tarvitaan:

½ dl öljyä paistamiseen

800 g broilerin paistileikettä, paloiteltuna suupaloiksi

1 tl fenkolinsiemeniä
6 (vihreää) kardemumman siemenkotaa (cardamom pods) tai 1 tl jauhettua kardemummaa
½ tl mausteneilikkaa tai 1/4 tl jauhettua neilikkaa
1 kanelitanko
15-20 tuoretta currylehteä tai 20-25 kuivattua
4 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
2 cm pala inkivääriä, kuorittuna ja hienonnettuna
1 sipuli, kuorittuna ja kuutioituna
2 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl jauhettua kurkumaa
(½ tl chilijauhetta)

1 tl suolaa
2 tomaattia pilkottuna
(2 thaichiliä hienonnettuna)
2 dl kookoskermaa tai ruokakermaa
2 limen mehu


Kuumenna öljy suurehkossa pannussa ja lisää fenkolinsiemenet, kardemumma, mausteneilikka ja kanelitanko. Paista noin minuutin ajan ja lisää currylehdet.

Lisää valkosipuli, inkivääri ja sipuli ja kuullota nelisen minuuttia. Lisää pannulle juustokumina, jauhettu korianteri, mustapippuri, kurkuma (ja chilijauhe), sekoita hyvin.

Lisää paloiteltu kana, suola, tomaatit (ja tuore chili) ja sekoita hyvin.
Lisää (kookos)kerma ja noin 1,3 dl vettä. Anna kiehua noin kymmenen minuutin ajan kunnes broileri on kypsää.

Sekoita joukkoon limen mehu.


Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat