Quiche Lorraine
Tätä kinkku-paprikapiirakka on tehty meillä monta kertaa iltapalaksi tai lounaaksi. Alkuperäinen ohje löytyy vuonna 1998 julkaistusta Alkon/Valion Juusto & viini -kirjasta.
Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 rkl vettä
Täyte:
200 g palvikinkkua
1 punainen paprika
300 g juustoraastetta
½ dl persiljaa hienonnettuna
3 munaa
2 dl kermaa
rouhittua mustapippuria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
Tee ensin pohja: nypi voi, jauhot ja suola murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 28-30 cm).
Suikaloi kinkku ja paprika. Yhdistä kulhossa juustoraasteen ja hienonnetun persiljan kanssa.
Sekoita toisessa kulhossa kananmunat ja kerma, lisää rouhittua mustapippuria.
Lisää kerma-kananmunaseos täytteen joukkoon ja levitä täyte taikinapohjalle.
Paista uunissa noin 35 minuuttia. Peitä foliolla, jos pinta tummuu likaa.
Kommentit
Lähetä kommentti