Pasta Bolognese
Aito Bolognese ragù ei tämä ole, arkena ei ehtinyt montaa tuntia haudutella. Noin tunnin verran kuitenkin, ja näin sen tein:
Ruokaan käytin:
700 g naudan jauhelihaa
1 iso porkkana
1 iso porkkana
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 tlk (400g) kokonaisia säilyketomaatteja
5 dl lihalientä
2 dl maitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
paistamiseen öljyä
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi.
Kuullota pannulla öljyssä porkkanaa ja sipuleita noin viiden minuutin ajan. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää pannulle säilyketomaatit ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla puolisen tuntia välillä sekoittaen.
Lisää pannulle maito ja keitä toiset puoli tuntia ilman kantta. Sekoita välillä.
Tarjoile esim. tagliatelle-pastan kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti