Marjainen suklaakakku

 ... eli Jamie Oliverin juhlakakku. Tein tätä ensimmäisen kerrran jo noin 18 vuotta sitten, eikä resepti ole vanhentunut. 

Ohje skaalattu tässä alkuperäistä suuremmaksi. Riittänee noin 20 hengelle.



Suklaakakku

Pohja:

5 rkl kaakaojauhetta
7 rkl kiehuvaa vettä
6 dl sokeria
340 g voita
5 suurta kananmunaa
6 dl vehnäjauhoa
4 tl leivinjauhetta
1½ kourallista mantelilastuja

Täyte:

Noin 3½ dl kuohukermaa
1½ kourallista vadelmia
1½ kourallista mansikoita

Suklaakuorrute:

170 g voita
170 g tummaa suklaata
170 g tomusokeria
5 rkl maitoa


Pilko voi kulhoon ja anna lämmetä huoneenlämpöiseksi.

Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

Paista kakkupohja joko kahdessa, halkaisijaltaan noin 26 cm vuoassa, tai yhdessä vuoassa jolloin pohja halkaistaan jäähtyneenä.

Peitä irtopohjavuokien pohja leivinpaperilla. 

Sekoita kaakaojauhe ja kiehuva vesi tasaiseksi. Vaahdota voi ja sokeri kunnes seos on vaaleaa. Lisää joukkoon kaakao-vesiseos, munat ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita ja lisää mantelit.

Paista pohjaa/pohjia uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes tikkuun ei kokeiltaessa jää raakaa taikinaa.

Anna pohjan/pohjien jäähtyä. Halkaise, jos paistoit yhdessä vuoassa.

Laita suklaakuorrutteen ainekset kattilaan ja sulata koko ajan sekoittaen vesihauteessa toisen kattilan päällä. Anna jäähtyä.

Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla.

Kostuta, jos haluat, alempi kakkupohja esimerkiksi vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
En ole aina tätä muistanut tehdä mutta kakku on ollut kuitenkin mehevää, eikä kuivaa niin kuin olen pelännyt.

Levitä toiselle kakkupohjalle vaahdotettu kerma sekä marjat. Paina toinen kakkupohja päälle (ja kostuta myös se).

Suklaakakku



Valuta suklaakuorrute kakun päälle ja anna kuorrutuksen jähmettyä ennen tarjoilua.

Koristele halutessasi myös päältä marjoilla.


Suklaakakku





Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat