Peltilihapiirakka

 Peltilihapiirakka vaikkapa iltapalaksi salaatin kanssa. Tästä määrästä riittää 8-10 henkilölle. 


lihapiirakka

Pellilliseen tarvitaan:

2 pkt (2 x 500 g) voitaikinaa
600 g (naudan) jauhelihaa
2 sipulia
2 dl puuroriisiä
4,5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2 munaa keitettynä
1 dl kermaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Voiteluun yksi kananmuna

Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuori ja hienonna sipulit ja ruskista jauhelihan kanssa.

Keitä riisi lihaliemellä maustetussa vedessä, kannella peitettynä 15-20 minuuttia. Sekoittele välillä.

Keitä kananmunia 8 minuuttia ja silppua pieneksi.

Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma.

Kauli toinen taikinalevy pellin kokoiseksi. Levitä täyte pohjalle. Kauli toinen taikinalevy peittämään pelti. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla pintaan muutamia reikiä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.






Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat