Mallasleipä
Tämän mallasleivän ohjeen olen saanut kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen tätä on ollut meillä joulupöydässä tarjolla lähes poikkeuksetta.
Kolmeen leipään tarvitaan:
1 l appelsiinituoremehua (sokeroimatonta)
2 palaa hiivaa (2 x 50 g)
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl siirappia
3 dl (tummaa rouhittua) ruismallasta
1 rkl suolaa
12 dl vehnäjauhoja
2 palaa hiivaa (2 x 50 g)
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl siirappia
3 dl (tummaa rouhittua) ruismallasta
1 rkl suolaa
12 dl vehnäjauhoja
Vuokien voiteluun margariinia/voita.
Siirappia leipien sivelyyn.
Lämmitä appelsiinimehu noin 37-asteiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita.
Sekoita joukkoon muut ainekset. Taikina jää löysäksi niin kuin pitääkin. Anna taikinan seistä 1½ tuntia.
Voitele kolme leipävuokaa margariinilla ja jaa taikina vuokiin tasaisesti. Paista 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Sivele leivät tunnin paistamisen jälkeen siirapilla ja paista vielä puolisen tuntia.
Säilytä valmiita leipiä jääkaapissa, ne ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä. Leivät voi myös pakastaa.
Kommentit
Lähetä kommentti