Mallasleipä

Tämän mallasleivän ohjeen olen saanut kymmenen vuotta sitten ja sen jälkeen tätä on ollut meillä joulupöydässä tarjolla lähes poikkeuksetta.


mallasleipä

Kolmeen leipään tarvitaan:

 1 l appelsiinituoremehua (sokeroimatonta)
2 palaa hiivaa (2 x 50 g)
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäleseitä
3 dl siirappia
3 dl (tummaa rouhittua) ruismallasta
1 rkl suolaa
12 dl vehnäjauhoja

Vuokien voiteluun margariinia/voita.

Siirappia leipien sivelyyn.

Lämmitä appelsiinimehu noin 37-asteiseksi. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita.

Sekoita joukkoon muut ainekset. Taikina jää löysäksi niin kuin pitääkin. Anna taikinan seistä 1½ tuntia. 

Voitele kolme leipävuokaa margariinilla ja jaa taikina vuokiin tasaisesti. Paista 175-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Sivele leivät tunnin paistamisen jälkeen siirapilla ja paista vielä puolisen tuntia.

Mallasleipä menossa uuniin

Säilytä valmiita leipiä jääkaapissa, ne ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä. Leivät voi myös pakastaa.






Kommentit

Suositut tekstit