Marskin lihapullat
Mannerheimin pöydässä - keittokirjasta (Risto Lehmusoksa ja Ritva Lehmusoksa, Gummerus 2004) on vielä monta ohjetta kokeilematta, mutta näitä lihapullia on meillä tehty jo monen monta kertaa - ja usein tupla-annos.
Lihapulliin:
500 g sika-nautajauhelihaa
2-3 sipulia silputtuna
2-3 sipulia silputtuna
1 valkosipulinkynsi
1 lihaliemikuutio
3 viipaletta kuoretonta vehnäleipää
1 dl kermaa tai kermaviiliä
1 muna
suolaa
mustapippuria
voita paistamiseen
Kastikkeeseen:
1 rkl vehnäjauhoja
voita
pullien paistolientä ja vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl kermaa
Ruskista hienonnettu sipuli voissa. Lisää pannuun hieman vettä ja lihaliemikuutio. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Keitä, kunnes vesi on lähes haihtunut.
Murustele leipä kerman joukkoon, anna pehmetä jonkin aikaa.
Lisää joukkoon jauheliha, sipuli, muna ja mausteet. Laita taikina jääkaappiin maustumaan puoleksi tunniksi.
Tee taikinasta pyöryköitä ja paista voissa useammassa erässä. Laita paistetut pullat uunivuokaan ja 50-asteiseen uuniin. Kiehauta pannussa tilkka vettä ja siivilöi se kattilaan kastiketta varten.
Tee kastike:
Ruskista vehnäjauhot voissa ja lisää kattilaan koko ajan vispaten. Lisää tarpeen mukaan vettä sekä murustele lihaliemikuutio joukkoon. Keitä viitisen minuuttia ja lisää kerma.
Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti