Gnocchivuoka

 Perjantai, hävikkiruokapäivä. Tänne upposi jääkaapista löytyneitä jämiä sekä pakkasesta löytynyttä jauhelihaa.


gnocchijauhelihavuoka

Tällä kertaa käytin:

400 g jauhelihaa
puolikas punainen paprika
puolikas keltainen paprika
1 sipuli
2 pientä porkkanaa raastettuna
2 tlk (à 400 g) tomaattimurskaa
n. 100 g. sulatejuustoa kuutioina
puolikas rasia (125 g) kirsikkatomaatteja
500 g gnoccheja
1 tl suolaa
mustapippuria
basilikaa, timjamia, oreganoa
n. 100 g juustoraastetta (mozzarella)

Laita uuni lämpiämään 175-asteeseen.

Kuutioi paprikat. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja raasta porkkanat.

Kuullota pannulla sipulia, paprikaa ja porkkanaraastetta noin viiden minuutin ajan. Lisää jauheliha, ruskista ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää pannulle tomaattimurska ja mausta basilikalla/timjamilla/oreganolla, mitä kaapista sattuu löytymään.

Lisää kuutioitu sulatejuusto (tai vaikka tuorejuustoa) ja keittele hämmentäen kunnes juusto on sulanut. Lisää joukkoon gnocchit ja kirsikkatomaatit ja sekoita.

Kaada seos uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa noin 30 minuuttia.


Kommentit

Keittokirjasen kuukauden katsotuimmat