Linssikeitto
Runsas ja täyttävä linssikeitto maistuu joko kasvisversiona tai tuhdimpana makkaralla höystettynä.
Tästä tulee 4-5 hengelle:
400g vihreitä kuivattuja linssejä
2 rkl (rypsi)öljyä
1 iso tai 2 pientä sipulia
2 isoa porkkanaa
2 isoa perunaa
pala juuriselleriä
1,5 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl sinappia
1-2 rkl valkoviinietikkaa
1-2 rkl balsamietikkaa
Rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
4-5 nakkimakkaraa keitettynä
Kuori ja leikkaa sipuli, porkkanat ja juuriselleri pieniksi kuutioiksi.
Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä muutama minuutti.
Huuhdo linssit siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Valuta ja lisää kattilaan veden ja kasvisliemikuutioiden kanssa. Keitä noin viisitoista minuuttia.
Kuori ja paloittele perunat suupaloiksi. Lisää keittoon ja keitä vielä 10-15 minuuttia.
Paloittele nakit keiton joukkoon lämpenemään tai keitä ne erikseen kokonaisina, jos osa syöjistä haluaa kasvisversion ilman makkaraa.
Mausta valmis keitto sinapilla, etikalla, balsamicolla ja pippurilla.
Kommentit
Lähetä kommentti