keskiviikko 17. kesäkuuta 2020

Teriyakilohi



Helppo ja nopea - tästä riittää 4-5;lle pääruuaksi. Tarjolle esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.


teriyaki lohi


Tarvitaan:

800g lohifile
2 kevätsipulia 
1 tl seesaminsiemeniä

Teriyakikastike:
1,2 dl soijakastiketta
0,9 dl vettä
2 rkl fariinisokeria, tai muuta ruskeaa sokeria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1½ rkl sitruunamehua
(½ tl seesamiöljyä)
(3 rkl miriniä)
1 rkl Maizenaa + 2 rkl vettä



Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. 

Yhdistä kasarissa soija, vesi, sokeri, valkosipuli, inkivääri, (mirin) sekä sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita Maizena pariin ruokalusikalliseen vettä ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä noin minuutin ajan koko ajan vispaten. Lisää halutessa seesamiöljy tuomaan lisää makua.

Leikkaa lohi 4-5 palaan ja aseta uunivuokaan nahka alaspäin.
Kaada hieman jäähtynyt kastike kalan päälle ja paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
Lisää kypsän lohen päälle hienonnetut kevätsipulit sekä seesaminsiemenet.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti