Teriyakilohi
Helppo ja nopea - tästä riittää 4-5;lle pääruuaksi. Tarjolle esimerkiksi keitetyn riisin kanssa.
Tarvitaan:
800g lohifile
2 kevätsipulia
1 tl seesaminsiemeniä
Teriyakikastike:
1,2 dl soijakastiketta
0,9 dl vettä
2 rkl fariinisokeria, tai muuta ruskeaa sokeria
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1½ rkl sitruunamehua
(½ tl seesamiöljyä)
(3 rkl miriniä)
(3 rkl miriniä)
1 rkl Maizenaa + 2 rkl vettä
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri.
Yhdistä kasarissa soija, vesi, sokeri, valkosipuli, inkivääri, (mirin) sekä sitruunamehu. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita Maizena pariin ruokalusikalliseen vettä ja lisää kastikkeen joukkoon. Keitä noin minuutin ajan koko ajan vispaten. Lisää halutessa seesamiöljy tuomaan lisää makua.
Leikkaa lohi 4-5 palaan ja aseta uunivuokaan nahka alaspäin.
Kaada hieman jäähtynyt kastike kalan päälle ja paista uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
Lisää kypsän lohen päälle hienonnetut kevätsipulit sekä seesaminsiemenet.
Kommentit
Lähetä kommentti